Tenniskids

Sinds 2013 is de jeugdcompetitie voor de jeugd onder de 12 jaar ingrijpend veranderd. Er wordt gespeeld op 4 verschillende niveaus. De niveaus zijn gekoppeld aan de leeftijd én het spelniveau van de jeugdspeler.

 

Rood    6 – 9 jaar    (minitennis met rode ballen) 
Oranje    8 – 11 jaar     (3/ 4 tennis met oranje ballen)
Groen    10 – 12 jaar    (hele baan met groene ballen)
Geel    11 – 12 jaar   (hele baan met gele ballen)

 De jeugdcompetitie voor de jongste jeugd (Rood en Oranje) heet de Tenniskids World Tour. Zij spelen competitie spelen op zondagochtend. De kinderen in Rood spelen van 9:00 tot 11:00. De kinderen in Oranje spelen van 9:00 tot 12:00. De kinderen spelen in teamverband. Er zijn 9 competitiedagen, deze vallen steeds op de eerste zondag van de maand. In december, januari en februari wordt er geen competitie gespeeld. De indeling en competitiedagen kun je vinden bij de zondagcompetitie-pagina.

De kinderen in Groen spelen op de woensdagmiddag. Er wordt gespeeld met groene ballen (stage 1). Jongens en meisjes spelen door elkaar. Ze spelen verkorte sets. De indeling en dagen kun je vinden bij de woensdagcompetitie-pagina.

De kinderen die gaan spelen in Geel tennissen tijdens de najaarscompetitie op zondagochtend. Er wordt gespeeld in de categorieën 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar. Er zijn meisjesteams, jongensteams en gemengde teams. De indeling verschijnt in de loop van het seizoen in het competitie-menu.

De jeugdcommissie en de trainers van MATCH zullen samen de kinderen indelen in het best passende niveau. U als ouder kunt bij aanmelding van uw kind voor de competitie aangeven welk niveau uw voorkeur heeft. Wanneer het niveau dat u als ouder opgeeft afwijkt van het niveau dat wij in gedachten hebben wordt er contact met u opgenomen door iemand van de jeugdcommissie.  Met ingang van het seizoen 2014-2015 gaat MATCH de jongste jeugd les geven volgens de richtlijnen van de Tenniskids. Dit betekent dat de kinderen spelen met de ballen en materialen behorend bij het niveau waarop ze spelen (Rood-Oranje-Groen-Geel). De tennisleraren van MATCH volgen het lesprogramma van Tenniskids. Meer informatie is HIER te vinden of op de website van de KNLTB: www.tenniskids.nl

Voor vragen kunt u natuurlijk ook terecht bij de jeugdcommissie:

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 515 0050

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden
Nederland