Winter bij TPC Unicum

13 december 2018


Al enkele dagen worden commissieleden van Unicum ’s ochtends vroeg gebeld door verontruste leden die zich afvragen of als de banen, door de nachtvorst, bevroren zijn er wel gespeeld mag worden.

De banen zijn juist wat karig voorzien van gravel, op tal van plaatsen is zelfs de mat te zien. Dat is geen toeval. We hebben er voor gekozen het aanvullen van het gravel pas te doen vlak vóór het zomerseizoen. Door het weinige gravel ontdooit de toplaag snel en kan het vocht vlug afgevoerd worden en als je de TopClay membraan nog net kunt waarnemen heb je ook net iets meer grip!

Het antwoord is dus simpel: JA, het mag!
  • De banen kunnen er prima tegen! 
  • Gebruik wel alléén normale tennisschoenen en géén profielzolen! (maar dat geldt in de zomer ook al.)
Let wel op bij het maken van plotselinge bewegingen met lopen en afzetten. Op sommige plekken kan het bij het ontdooien gladder worden, speciaal op de lijnen.

Het is fantastisch dat tot op heden iedere door de weekse avond nagenoeg alle banen verlicht zijn omdat er door leden gespeeld wordt. We genieten van onze nieuwe accommodatie!

Op de vrijdagavond en in het weekend is echter nog ruimte voldoende.
Dus ben niet bang van een beetje rijp, maar kom naar Unicum om te tennissen en af te sluiten met een heerlijk warme Latte Macchiato in het clubhuis!
Op de ZWAC-zondagavonden (zie: het programma op de website) is het park ook vol maar dat is buiten de reguliere openingstijden. De Latte is dan ook heerlijk!Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 515 0050

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden