TPC Unicum geeft padelles tijdens opening eerste Leidse padelbanen

06 september 2019


Uit de Pers (Sleutelstad.nl, Leiden, 6 sept 2019, door Reanne van Kleef)

Het gesprek van Reanne van Kleef met voorzitter Rudy van Zijp van TPC Unicum over de nieuwe padelbanen en de padelsport kunt u horen op: Voorzitter Rudy van Zijp over opening padelbanen

Tennis- en padelclub Unicum opent zaterdag officieel de eerste padelbanen van Leiden. Vanaf 12.00 uur worden er clinics gegeven.

Om 16.00 uur vindt de opening door wethouder Paul Dirkse plaats. 

Programma

12.00 – 14.00 uur: Lunch

12.00 – 14.00 uur: De competitieteams van Unicum laten hun kunsten zien en nodigen de aanwezigen uit om mee te doen. Voor spelmateriaal wordt gezorgd. Voor mensen die mee willen doen zijn sportschoenen aan te bevelen.

14.00 – 16.00 uur: De trainers van PDL verzorgen clinics, waarin zij de kneepjes van padel uitleggen.

16.00 – 16.30 uur: Welkomstwoord door voorzitter Rudy van Zijp, opening van de padelbanen door wethouder Paul Dirkse

16.30 – 18.00 uur: Demonstratiewedstrijd onder het genot van een hapje en drankje.

Padel is een relatief nieuwe sport die vaak wordt omschreven als een mix tussen squash en tennis.

Voorzitter Rudy van Zijp van Unicum snapt de vergelijking, maar wil toch zeker een nuance aanbrengen.”Je speelt het wel in een glazen kooi waar je de bal tegenaan mag spelen zoals bij squash en je speelt met een tennisbal, maar het is een eigen zelfstandige sport. Ook het racket ziet er anders uit.” Volgens Van Zijp is de sport makkelijk te leren en erg leuk om zelf te doen én om naar te kijken.

Ook Arjen Robben speelt Padel

Padel is zo’n vijftig jaar geleden bedacht in Mexico en is erg populair in Spanje. Ook in Nederland wordt de sport steeds groter. Eén van de bekendste Nederlandse spelers is voetballer Arjen Robben die het in Spanje heeft leren spelen toen hij bij Real Madrid speelde. In de regio zijn een aantal banen zoals in Voorhout en Zoetermeer, maar voor padel in de Leidse regio moeten spelers bij Unicum zijn. Daar worden ook trainingen gegeven en gespeeld in competitieverband.

Strijd tussen (oud)voorzitters

De officiële opening wordt verricht door sportwethouder Paul Dirkse, die voor Van Zijp voorzitter was van Unicum. Of de twee tegen of met elkaar strijden tijdens de opening is nog niet bekend. Over wie er beter is, is Van Zijp duidelijk. “Daar hoeven we niet lang over te praten. Dat is gewoon Paul”.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 515 0050

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden