Lustum Clinic 24 juni

30 mei 2017

Het regent kampioenen!
In de vorige nieuwsbrief stipten we al aan dat er aardig wat teams op weg waren naar een eerste plaats. Inmiddels zijn er verschillende teams die ook daadwerkelijk kampioen zijn geworden! Van de achttien zaterdagteams zijn er vier kampioen geworden. Een prestatie van formaat! Het gaat om Mix 2 dat net als Mix 1 nu in de hoofdklasse uit gaat komen. Verder Dames 2 dat nog één punt nodig had maar zijn plicht niet verzaakte en de tegenstander met 6-0 versloeg. Mix 8 werd vorige week al kampioen in de vijfde klasse en eindigt uiteindelijk met maar liefst negen punten méér dan de nummer twee! Tenslotte Heren 6; dit team kwam uit in een poule waarbij halverwege elk team kon promoveren of degraderen. Door een ijzersterke serie van drie wedstrijden waarin ze vijftien punten haalden raakten zij uit het zicht van de concurrentie. Na de finaledag was er een geanimeerde barbecue en werden de kampioenen gehuldigd. Dames 2 (vrijdagavond 3e klasse) heeft in de laatste wedstrijd de volle score behaald en mag zich ook kampioen noemen. Alle kampioenen van harte gefeliciteerd met dit topresultaat!

Clinic met Bandana Sports en Jan Siemerink
Heb je altijd al met een prof op de baan willen staan? Grijp je kans tijdens het Henk Jansen Unicum Open! Op zaterdag 24 juni vieren wij met onze leden en genodigden het lustrum van de club met een receptie. Dit evenement is geheel in de stijl van de roemruchte jaren '80 en '90, waarin de club qua wedstrijdtennis haar hoogtepunt kende. Van 14.00-15.00 uur wordt er een clinic georganiseerd door Bandana Sports samen met Jan Siemerink. Daarna zal Jan Siemerink van 15.30-16.30 uur een dubbelwedstrijd spelen met onder anderen onze eigen Freek v.d. Capellen!
Inschrijven voor de clinic kan nu via dit formulier! Spelers van alle speelsterktes zijn welkom. Wees er snel bij, want wie het eerst komt, wie het eerst tennist!

Gereedschap gezocht!
Ons clubhuis en ons park worden elke dinsdag met veel enthousiasme onderhouden. Toch is het soms ook wel een beetje behelpen met het gereedschap waar we gebruik van kunnen maken, vandaar deze oproep.
Wie weet heb je nog iets waar je ons blij mee kunt maken. Zo zoeken we een schep, een schoffel, een hark. Maar je maakt ons team helemaal blij wanneer je nog een elektrische grasmaaier hebt die je niet meer gebruikt. Mocht je toevallig nog een (band-)schuurmachine of ander gereedschap hebben waar je wel vanaf wil, geef ons dan ook even een seintje!

Lustrumupdate
De vlaggen op het park geven het al aan: dit jaar is het feest op Unicum! Een feestje dat we het hele jaar door zullen vieren. We hebben het seizoen daarom opgedeeld in aantal blokken waarbij we steeds een bepaald tijdvak in de spotlights zetten en iets bijzonders organiseren.
We zijn begonnen in het heden. Een heden waarin we laten zien dat Unicum met de tijd meegaat. Veel nieuwe enthousiaste leden, een nieuw logo en nog altijd leden die hun steentje bijdragen om Unicum echt een vereniging te laten zijn. Laat de lustrumbank met het nieuwe logo daar een mooi resultaat van zijn. Dus doe vooral nog een keer mee tijdens een open atelier!
Na de competitie begint het toernooiseizoen en richten we ons op het roemruchte verleden van onze club. We kijken terug op competitiesuccessen met Jan Siemerink en Freek van der Capellen. Zij laten hun kunsten samen met ander toppers van toen nog één keer zien op de finaledag van het HJUO.
Die dag is er ook  - speciaal voor leden - een clinic van Jan. Zie elders in deze nieuwsbrief.
In de zomervakantie gaan we tijdens het seniorentoernooi nog verder terug in de tijd en tegen het einde van het seizoen zijn we dan bij de beginperiode van Unicum. Veel leden van toen zijn er nog. Een aantal is ook vertrokken. Reden genoeg om ze nog een keer naar Unicum te laten komen en dus is een commissie gestart met het opzetten van een oud-ledentoernooi. Ook hierover later meer.

Samen geschiedenis schrijven?
Aan het einde van het lustrumjaar willen we nog één keer terugkijken op de fantastische geschiedenis van Unicum. Heb je zin om in het verleden te duiken en aan de hand van wat interviews terug te blikken op zaken die Unicum bijzonder maken? Denk bijvoorbeeld aan de studenten op het park (in jaren '60 en '70, maar ook vandaag de dag), de vele gedaanten van Manneke Pis tijdens de Onderlinge, trainers door de jaren heen, etc. Help ons dan en schrijf met ons mee aan de geschiedenis van Unicum! Stuur even een mailtje en dan wordt er contact met je opgenomen.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 515 0050

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden