Commissies

 

Uitleg Unicum Mailadressen
voor commissieleden
(eerst inloggen)

   

Contactpersonen
en e-mail

Unicum is een actieve vereniging die draait op enthousiaste vrijwilligers. Ben je goed in organiseren? Heb je handige en/of groene handen? Heb je horeca-ervaring of affiniteit? Kook je graag? Vind je het leuk om jeugdactiviteiten te begeleiden? Trekt communicatie je aan of ben je een kei met websites? Of ben multi-inzetbaar voor allerlei hand en spandiensten? Laat het weten, want er is altijd behoefte aan meer handen naast de baan.

 
Mail naar: [email protected]
en wij nemen contact met je op.

Het bestuur

 Technische commissie
   

Het doel van de Technische commissie is om zoveel mogelijk leden van alle niveaus en alle leeftijden actief aan het tennissen te krijgen en houden. De hoofdactiviteiten van de T.C. zijn dan ook het organiseren van competities en trainingsmogelijkheden en het stimuleren van deelname hieraan. Ook deelname aan toernooien en vrij spelen wordt door de T.C. te allen tijde aangemoedigd. Unicum is een club waarvan de leden sinds jaar en dag al opvallend veel deelnemen aan trainingen, competities en toernooien. Dit willen wij, samen met jullie, goed vorm geven.

 
Emiel Reiniers (Voorzitter) 
Damir Galjer (VCL zondag) 
Fred Veerkamp (VCL zaterdag)
Barbara Janssens (VCL jeugd)
Harold Backus
Sanne Bauman
Linda de Ju (TennisKids)
[email protected]
[email protected]
[email protected]

 
Jeugdcommissie
   

De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de activiteiten voor de jeugdleden, zoals het patattennis, het Jaap Noordman open toernooi, de Funmasters en niet te vergeten de Jeugd Onderlinge. Ook draagt de commissie in samenspraak met de technische commissie zorg voor een actueel jeugdbeleid.

 
Michel Rademaker (Voorzitter)
Meinke Schouten
Linda van der Ju
[email protected]
[email protected]

 
Communicatiecommissie
   

Onder de communicatiecommissie vallen de digitale nieuwsbrief, de externe publiciteit voor de vereniging, het opvangen van nieuwe leden, de website en de ClubApp.
De communicatiecommissie wil (potentiële) leden graag informeren over de activiteiten en de mensen van TC Unicum.
In onze nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van activiteiten en laten we je de mensen achter deze activiteiten zien. De digitale nieuwsbrief zorgt op een snelle manier voor de verspreiding van de laatste wetenswaardigheden. Maar attendeert ook op evenementen of sluitingstermijnen van inschrijvingen.

Op de website www.tcunicum.nl vindt je algemene informatie en de meeste recente informatie over de verschillende activiteiten. Ook kunt jeer de reglementen en afspraken terugvinden, is er een archief en een directe koppeling naar de ledenlijst en het afhangbord.

In de KNLTB ClubApp (voor iOS of Android) staat ook alle informatie. Na installatie moet je eenmalig inloggen bij TC Unicum met het KNLTB nummer en wachtwoord.
Daarna kun je in de mobiele telefoon zelfs een eigen tennis-agenda invoeren of aangeven dat andere leden via de ClubApp een tennisafspraak met je mogen maken. Je krijgt de nieuwsbrieven en automatische waarschuwingen voor activiteiten. Je kunt ook zelf een 'tennismaatje' gaan zoeken en direct een baan reserveren op het afhangbord.
Je kunt jouw eigen gegevens voor de ledenadministratie aanpassen als je een nieuw telefoonnummer krijgt of verhuist naar een ander adres en een bijgewerkte foto van jezelf uploaden. In de nabije toekomst komen er nog veel meer mogelijkheden.

 
Birgit Soethof (Voorzitter)
Sanne Bauman
[email protected]

Fiona Dekker
Koen Moonen (Nieuwsbrief) 
[email protected]

Riny Maas (Website, Narrow Casting, Afhangbord)
Wes Oudshoorn (Website ClubApp)
[email protected]
[email protected]             

 
Commissie Laddercompetitie
   

In 2016 is de laddercompetitie ingevoerd en daar is veel gebruik van gemaakt. Voor deze laddercompetitie is een afzonderlijke website maar binnenkort zal ook de laddercompetitie via de ClubApp worden georganiseerd. Bij de laddercompetitie krijg je regelmatig uitnodigingen om wedstrijden te spelen tegen andere leden van ongeveer gelijke sterkte en het resultaat wordt ingevoerd in de ladderwedstrijd. Hoe dit werkt kunt u terug vinden op de website bij Competitie / Laddercompetitie.

 
Wes Oudshoorn (Voorzitter)
Vacature [email protected]

 
Barcommissie
   

Unicum exploiteert de bar in eigen beheer. De organisatie daarvan is in handen van de barcommissie. De barcommissie zorgt voor het beheer en de exploitatie van de bar en het clubhuis. Ze zijn verantwoordelijk voor de inkoop (voedsel en drank) en het inroosteren van de bardiensten. De bardiensten worden gedraaid door leden, aangevuld met enkele betaalde krachten. De barcommissie draagt zorg voor een goed draaiende bar en keuken en een aantrekkelijk clubhuis, waar iedereen zich welkom voelt. De barcommissie werkt samen met de evenementencommissie en de toernooicommissies.

 
Vacature (Voorzitter)
Kees Fles
Ton Hermans
Guido Overgoor
[email protected]

 
Horecateam 2.0
   

Voor alle aanpassingen die in het clubpaviljoen zullen plaatsvinden en het gereed maken van de infrastructuur voor een jaar-rond tennisclub Unicum is een nieuwe commissie ingesteld die in directe samenwerking met het bestuur veel aanpassingen zal initiëren voor 2017.

 
Dick Paul (Voorzitter)
Lilian Bezemer
Angela van der Woude
[email protected]

 
Sponsorcommissie
   

De sponsorcommissie onderhoudt, in samenwerking met de voorzitter, relaties met de huidige sponsors en de Vrienden van Unicum. Daarnaast bedenkt de sponsorcommissie interessante vormen van sponsoring en zoekt nieuwe sponsors. Om de sponsor te bedanken worden worden activiteiten georganiseerd. Werk je in het bedrijfsleven en/of heb je daar goede contacten? Of wil je gewoon actief meehelpen om het nieuwe sponsorbeleid op te zetten en uit te voeren? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Rudy van Zijp, [email protected] (of spreek hem aan op het tennispark).

 
Michel Rademaker (Voorzitter)
Fiona Dekker
Rudy van Zijp
Ronald Bal 
Birgit Soethof
[email protected]

 
Evenementencommissie
   

De evenementencommissie is mede verantwoordelijk voor alle evenementen die TC Unicum organiseert. De meeste evenementen hebben een eigen commissie die zeer zelfstandig werkt en zelfsturend is. De commissie werkt natuurlijk ook samen met de barcommissie.

 
Vacature (Voorzitter)
Barbara Smaal

 
Commissie ClubApp
   

Deze commissie begeleid Unicum door het omvangrijke proces van de conversie van de ledenadministratie naar het KNLTB.club platform, de invoering van de KNLTB ClubApp voor alle leden van TC Unicum en daarmee samenhangend het verhuizen van de complete Unicum website en de e-mail adressen naar een nieuwe provider, een nieuw financieel systeem dat gekoppeld wordt aan KNTB.club, het overgaan naar afhangbord 2.0 en een nieuwe bardienstenplanner die direct gekoppeld zijn aan de ledendministratie in KNLTB.club en een nieuw Narrow Casting systeem dan eveneens gekoppeld zal worden een zowel aan de ClubApp als aan de website.
Veel werk aan de winkel om in de toekomst nog meer werk te kunnen besparen.

 
Michel Rademakers (Voorzitter)
Joscha Rietbroek
Muriël Soethof
Els van Veen
Karin Podda
Birgit Soethof
Wes Oudshoorn
Riny Maas
[email protected]

 
Bouwcommissie
   

De bouwcommissie ondersteunt het bestuur bij de renovatie van het park in die zin dat zo veel mogelijk kennis van verschillende commissie bij het opstellen van de plannen betrokken worden. Voor de komende periode van de verzelfstandiging is de commissie bezig met het vervangen van de gravelbanen door Claytech banen, het aanleggen van Padelbaan of - banen, het zorgen voor een infrastructuur  die voor een juiste beveiliging, verlichting en toegangscontrole noodzakelijk is en de consequenties daarvan voor het functioneren van de verschillende commissies.

 
Rudy van Zijp
Dick Paul
Mark Nije
Loekie van der Kuijl
Jan van Duijvenboden
Sjaak Menijn
Riny Maas

 
Onderhoudscommissie
   

Ons park is natuurlijk onze trots. De parkcommissie zorgt ervoor dat het park en het clubhuis er netjes en verzorgd bij liggen. Dit is de commissie met de handige en groene handen. Elke dinsdagmiddag zijn zij op het park aanwezig om het onderhoud te verzorgen. Een nieuw laagje verf, recht leggen van een stoeptegel, bijhouden van het groen, het repareren van diverse zaken: het is maar een selectie van deze zeer actieve commissie.

 
Karel van Ark
René Cromheecke
Henk Frank
Geurt van de Kuil
Sjaak Menijn 
Marinus Ouwerkerk
Fred Veerkamp
[email protected]

 
Banencommissie
   

Geen tennis zonder tennisbanen. Het onderhoud van de banen is in handen van de gemeente. De banencommissie van Unicum steekt de helpende hand toe. De commissie helpt bij het onderhoud van de banen, zodat deze er zo goed mogelijk bij liggen. 

 
Bob Logger (voorzitter) 
Jan van Duivenboden
Johan van Duijn 
Henk Feunekes
Robert-Jan van Schooten
Rob van der Zanden

 
WhoZnext Team
   

WhoZnext is voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar (ongeveer) die ook naast de tennisbaan actief willen zijn.

Met het motto ‘voor jongeren door jongeren’ geeft het whoZnext-team Unicum een nieuwe impuls.
Als team gaan we samen met jullie allerlei activiteiten organiseren voor leeftijdsgenoten bij TC Unicum.
 
Lotte Molenkamp (Voorzitter)
Lotte Janssen
Christian van Starkenburg
Cristo van den Berg
Mitchel Trap
Chiara Marini
Laura Marini
Vivian Rikmenspoel
Katja Fischer
Linda van der Ju  (Coach)
[email protected]

 
Zondagavondrecreatiecompetitie commissie
   

Deze commissie organiseert op zes zondagavonden in de maanden april en mei de zondagavondcompetitie; aansluitend op de reguliere competitie. Tussen 19.00 en ongeveer 22.30 uur speelt ieder team een viertal dubbelwedstrijden van drie kwartier. Een herendubbel, een damesdubbel en twee mixpartijen. Iedere volwassene op niveau 6, 7, 8 en 9 kan meedoen. De teams (in principe 3 mannen en 3 vrouwen) zullen over minimaal twee poules verdeeld worden. In totaal kunnen 16 teams, dus 96 mensen meedoen. Mensen die niet aan een andere competitie meedoen gaan voor. De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor een gezellige zondagavond.

 
Barbara Smaal (Voorzitter)
Barbara van de Loo
Martin Uunk
Liz Ellen Groot
Mara Steffen
Stefan Meeuwissen
Nicole van Keulen
Lars Bruining
Joost van Klink
[email protected]

winter:
[email protected]

 
Henk Janssen Unicum Open toernooi commissie
   

De HJUO-commissie organiseert met passie voor tennis en het enthousiasme van vogels in de ontluikende lente het Henk Janssen Unicum Open. Een Open KNLTB toernooi voor alle leeftijden, standaard in week 25 dus in 2016 van 18 tm 26 juni. We spelen het toernooi op actuele rating voor speelsterkten 2 tot en met 8 in de DE, HE, DD, HD, GD. Het toernooi staat van oudsher bekend als vernieuwend en inspirerend mede door ons mooie park en de muzikale omlijsting van de toernooiweek. De HJUO-commissie verzorgt de voorbereiding van het toernooi, de indeling van alle wedstrijden, het soepel verlopen van het toernooi en het allerbelangrijkste: het welbehagen van alle deelnemers aan het toernooi. Graag tot ziens op het HJUO!

 
Wouter de Niet (Voorzitter)
Renske den Besten
Laura Ju
Inge van Gorkom
Joost van Klink
Jeroen van der Hoeven
Stefan Meeuwissen
Hanneke van der Geest
Michelle Agenant
Eva van Dam
Susanne Wamelink
[email protected]

 
Midzomertoernooi commissie
   

Zoals de naam doet vermoeden wordt elk jaar rond de 21e juni (datum kan iets variëren) het Midzomertoernooi georganiseerd. Op deze avond worden allerlei wedstrijdjes gespeeld volgens het rackettrekken-systeem. Dubbels en mixen en het maakt niet uit welk tennisniveau je hebt. Iedere volwassen Unicummer is welkom! De gewonnen games tel je per persoon op en de winnaar krijgt een prijs. Gezelligheid staat voorop en elk keer weer zorgen we voor een leuke aankleding en een hapje en een drankje.

 
Natalie de Leede (Voorzitter)
Mirjam Oudshoorn
Marit Hoogenboom
[email protected]

 
Senioren toernooi commissie
   

Deze commissie organiseert in juli een Open dubbel toernooi voor senioren. Er wordt gespeeld in de categorieën 5, 6, 7 en 8, in de leeftijdsgroepen 40+ en 60+ en in de onderdelen damesdubbel, herendubbel en gemengd dubbel. De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de sponsors, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor gezellige avonden gedurende de week.

 
Dyo Breton van Groll (Voorzitter)
Carla Dirkse
Inge van den Heuvel
[email protected]

 
Onderlinge commissie
   

Deze commissie organiseert eind augustus – begin september de jaarlijkse senioren clubkampioenschappen waarbij de Unicum leden onderling strijden in alle onderdelen in de speelsterktes 2 tot 9. De hoogste speelsterkte strijdt om de single titel van clubkampioen (m/v). De commissie is verantwoordelijk voor de inschrijvingen, de indeling van alle wedstrijden en de commissie zorgt voor gezellige activiteiten.

 
Wes Oudshoorn (Voorzitter)
George van Dam
Onno Eskes
Anton Heemskerk
Anneke Latta
Charlotte Nijhoff 
Yvette Schelvis
Inger Snijders
Bart Valks
[email protected]

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 71 515 0050

Tennispark Unicum

Haarlemmerweg 99
2334 GD Leiden
Nederland